Categorieën
Verspakket

Verspakket

Je kan er tegenwoordig niet omheen als je een supermarkt binnen stapt, de verspakket van simpele soepen tot bekende oosterse gerechten.

Is de verspakket een gezonde keus? Ja en nee.
De verspakket zit vol groente, gedroogd fruit en een zakje met de bijbehorende kruiden en of saus. Je zal denken dat er groente in zit al gezond is echter zijn het de toevoegingen die het even weer anders maken.

Bouillonblokjes is bekend dat ze erg veel zout bevatten, de sauzen en en of de kruidenmixen bevatten veel meer zout als wat we nodig hebben.

Maak je vers maaltijd zelf door de verse ingrediënten te kopen en maak zelf je eigen saus met verse ingrediënten, het vergt meer tijd maar het resultaat is er.

Een gezond leefstijl bestaat uit de basis van onbewerkt voedsel, zoals verse groente en fruit. Voedingscentrum geeft de juiste richtlijnen aan en je kan daar boordevol recepten vinden voor een gezonde leefstijl.

Een verspakket heeft tegenover een junkfood veel meet voordelen, het is niet goed maar wel beter, je kan het beste van maken door zoals hierboven geschreven om de saus, gedroogd fruit en kruidenmix te vervangen door verse ingrediënten.

Heb jij een goede recept, mail ons en wij zetten het op de site